Fietsen in de Morvan

 Als fietsland kennen we Frankrijk vooral van de Tour de France, maar ook in een recreatief tempo kun je dit land fantastisch doorkruisen. De fietser die houdt van rust en natuur en een enkel heuveltje niet schuwt, zal het in De Morvan geweldig naar zijn zin hebben. Dichte bossen en uitgestrekte vlaktes wisselen elkaar af, na de klimmetjes volgen weidse vergezichten, u ziet glasheldere riviertjes en meertjes en een ongekende rijkdom aan planten en dieren. In de bomen en struiken kwetteren de vogels, in de verte roept een rode wouw, witte charollais koeien staren u dromerig aan. Onderweg plukt u wat bramen en in een klein gehucht treft u zomaar een restaurantje waar ze een heerlijke lunch serveren.

Als u De Morvan per fiets wilt verkennen vanuit een vaste uitvalsbasis, heten wij u van harte welkom op camping Des 2 Rives. U kunt uw eigen caravan of tent meenemen maar ook logeren in een compleet ingerichte huurtent, caravan of chalet. U bent aan geen enkel programma gebonden. Wij hebben de mooiste fietsroutes voor u klaarliggen maar u kiest zelf hoe zwaar, hoe ver en wanneer u ze fietst. Als u een dagje lekker langs de rivier wilt luieren, begrijpen we dat volkomen!

’s Avonds kunt u uw eigen potje koken voor de tent maar - we zijn hier in Bourgogne! - er zijn ook uitstekende eetgelegenheden in de buurt. Kleinschalig, soms met live muziek, soms met een Michelinster, maar altijd met de vriendelijkheid van het Franse platteland.

 U hoeft niet perse een fiets mee te nemen, wij kunnen uitstekende huurfietsen voor u regelen. Neemt u liever wel uw eigen fiets mee, denk er dan aan dat een paar versnellingen onmisbaar zijn. De klimmetjes gaan tot 10% en dat is op een Hollandse doorsnee stadsfiets niet te doen.

 Wanneer komt u? Wij zijn het hele jaar open, maar als het u om het even is, zouden wij kiezen voor het najaar. De bomen kleuren op hun mooist, de natuur komt tot leven en de temperaturen zijn vaak ideaal om te fietsen. De nachten zijn fris maar overdag klimt het kwik nog zomaar tot een graad of 24. Garantie op het weer kunnen we natuurlijk niet geven, maar wel op een warm welkom en een verblijf in een fantastische omgeving!