Vissen in de Morvan

 Wie graag vist én houdt van het Franse buitenleven, kan die twee liefdes bij ons perfect combineren!

Onze camping ligt op het kruispunt van de Arroux en de Mesvrin. Veel vissers hebben daar al meer dan genoeg aan en komen de camping niet eens af, terwijl dat nog maar twee van de talrijke rivieren en beekjes zijn die De Morvan doorsnijden.

Liefhebbers van barbeel, kopvoorn en sneep hoeven niet ver (of helemaal niet) te rijden om prachtige avonturen met de match- of feederhengel te beleven.

Vliegvissers kunnen hun geluk beproeven op kopvoorn, of een van de forelriviertjes opzoeken om met een droge vlieg of nimf af te struinen. De Ternin, de Cure, de Canche of de Celle bijvoorbeeld.

Of als u ervan houdt een forellenput, waar u even goed heerlijk afgelegen in de Franse natuur staat en ook nog eens lekker Bourgondisch kunt eten!

Andere mogelijkheden? In de Arroux kunt u geweldig baars vangen aan een klein spinnertje. En laten we niet vergeten dat er behoorlijk goed paling zit. Rondom de camping liggen plasjes en meertjes (veel privé met een aparte vergunning, sommige openbaar) waar met een goede aanpak behoorlijk karper te vangen is. Voor wie een keer wat verder wil rijden: binnen drie kwartier staat u aan het onder karpervissers bekende Lac de Pannecière maar ook aan minder bekende stuwmeren, Etang de Torcy bijvoorbeeld waar we naast karper ook bakken van blankvoorns hebben gevangen. Of ietsje verder, voor witvissers of karperaars, het typisch Franse Canal du Centre.