Wandelen in de Morvan

 

Houdt u van wandelen maar niet van een strak programma? Kampeert u graag maar wilt u niet drie weken met uw hele huishouden op uw rug lopen? Of wilt u na een stevige wandeltocht misschien liever in een luxe chalet slapen? Als dat u aanspreekt, heten wij u graag welkom op camping Des 2 Rives.

Bij ons kunt u ongedwongen wandelen door een van de mooiste streken van Frankrijk, vanuit uw eigen vaste uitvalsbasis. Zonder programma en zonder enige verplichting.

 Met ’s avonds een warme douche en heerlijke restaurantjes op een steenworp afstand. Vanuit een chalet, een caravan, een ingerichte huurtent of gewoon uw eigen vertrouwde tentje op een idyllisch plekje langs de rivier. Eventueel met kampvuur!

Aan de rand van het beschermde en 173.000 hectare uitgestrekte natuurpark De Morvan heeft u toegang tot 3600 kilometer grotendeels uitstekend bewegwijzerde wandelpaden die u voeren door het mooiste dat Frankrijk de wandelaar te bieden heeft. Ongerepte bossen, kraakheldere riviertjes, pittoreske dorpjes.

De Morvan is een van de oudste natuurgebieden van Frankrijk en vormt een uniek biotoop met een ongekende rijkdom aan planten en dieren. U ziet varens en mossen, reeën, dassen, uilen, spechten, in de heldere stroompjes zwemmen barbelen, kopvoorns en soms forellen. Overdag is het hier al rustig maar ’s nachts is het écht donker en écht stil. Als het meezit, kunt u kijken naar een sterrenhemel zoals u in Nederland nooit zult zien. Niet voor niets is de Morvan geliefd bij biologen, maar ook wie niet precies weet hoe alles heet kan er volop van genieten!

 

Het programma is geheel aan uzelf. Een vlak rondje van 5 kilometer of een dagje stevig klimmen? Wij hebben prachtige wandelroutes voor u klaarliggen maar u mag bij ons ook gerust lekker luieren en genieten van de rust en de natuur. Dat kan het hele jaar door, maar naar onze bescheiden mening is De Morvan op zijn mooist in het najaar. De zomerdrukte is weggeëbd, de dieren komen weer voorzichtig tevoorschijn en de bomen hullen zich in een ongekende kleurenpracht. Er zijn volop bramen en tamme kastanjes. De nachten zijn fris maar overdag wordt het nog zomaar 24 graden.

 

De Morvan is heuvelachtig. Omdat het landschap al eeuwenoud is, zijn de bergen afgesleten en is de hoogste top nog geen duizend meter. Het is een ‘vriendelijk landschap’ waar u overal met uw wandelschoenen terecht kunt, al is een klimmetje van 10% niet ongewoon. Als u dat teveel vindt, krijgt u van ons gewoon de minder zware routes!